În acest an s-a discutat despre revenirea la vechile reguli de licențiere a cluburilor pentru Liga 1 Betano, care nu permiteau ca în eșalonul de elită al fotbalului românesc să joace cei care se aflau în insolvență. FRF și LPF și-ar fi dorit revenirea, însă acest lucru nu va fi posibil. Răzvan Burleanu spune că forul pe care îl conduce e împiedicat să ia măsuri tocmai de legislația națională a țării.
Burleanu spune că, indirect, prin regulile de fair-play financiar, cluburile nu vor mai putea acumula datorii mari, care să ducă la insolvență. „Mediașul e singurul club pe care îl mai avem în insolvență. Acum patru ani, dacă nu greșesc, aveam cel puțin patru cluburi în insolvență, în Liga a 2-a mai multe chiar. Decizia noastră la nivel de federație în 2015 a fost să introducem conceptul de fair-play financiar. Concept care la vremea respectivă nu prea a fost susținut de cluburi, dar care a produs următorul impact: la final de 2015 datoriile tuturor cluburilor de fotbal din România erau de 7 milioane de euro. După introducerea și întărirea reglementărilor în zona de licențiere, datoriile au coborât sub 1 milion de euro”, a spus președintele FRF.
Pentru cluburile aflate deja în insolvență, precum Gaz Metan Mediaș, în prima ligă, sau Mioveni, Pandurii, ACS Poli sau Brăila, în Liga a 2-a, nu pot fi aplicate însă sancțiuni sportive. „În ceea ce privește excluderea din competiție a unui club aflat în insolvență, federația nu poate interveni, oricât ne-am dori. Până la urmă trebuie să respectăm legislația națională. Și legislația și legea insolvenței nu permit acest lucru. Ne-am dori ca din punct de vedere sportiv să aplicăm o asemenea sancțiune”, a mai spus Burleanu, prezent joi la Timișoara la parafarea unui parteneriat între FRF și Universitatea de Vest.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER